دوره آموزش ماژول آکوستیک ساختمانی نرم افزار کامسول
دوره آموزش ماژول آکوستیک ساختمانی نرم افزار کامسول در قدم اول شما را قادر می سازد تا بتوانید یک فضای ساختمانی را بطور کامل در نرم افزار کامسول شبیه سازی نمایید و شما را بطور کامل با نحوه طراحی فضاها در این نرم افزار آَشنا می کند.
در قدم بعد به شبیه سازی آکوستیک فضای طراحی شده خواهیم پرداخت و بصورت کاملا کاربردی و قدم به قدم با تعریف فیزیک مساله و همچنین مطالعه مورد نظر به شما خواهیم گفت که در یک پروژه آکوستیک ساختمانی چگونه نتایج مورد نظرمان را استخراج کنیم و آنها را دریافت نماییم.
سرفصل های دوره آموزش ماژول آکوستیک ساختمانی نرم افزار کامسول
فصل اول: آموزش طراحی سه بعدی در نرم افزار کامسول
فصل دوم: آموزش ماژول آکوستیک ساختمانی در نرم افزار کامسول
فصل اول
در این فصل بخش Geometry نرم افزار کامسول جهت طراحی سه بعدی فضا آموزش داده می شود. این بخش شامل شش قسمت است که با معرفی یک فضای آمفی تئاتر شبیه سازی شده بصورت گام به گام فضای مورد نظر را شبیه سازی می کنیم.
در این فصل تمامی ابزارهایی که برای ترسیم یک بعدی، دو بعدی و سه بعدی به آنها نیاز داریم را شرح داده و بصورت عملی در قالب یک پروژه شبیه سازی سه بعدی از آنها استفاده نموده و فضای مورد نظر مان را طراحی و شبیه سازی می کنیم.
همچنین نحوه وارد کردن فضاهای طراحی شده بوسیله سایر نرم افزارهای شبیه سازی سه بعدی و یا خروجی گرفتن از نرم افزار توضیح داده شده است.
در نحوه تدریس این فصل تمام تلاش این بوده که نحوه شبیه سازی سه بعدی در این نرم افزار به راحت ترین روش ممکن شرح داده شود بطوریکه شما بعد از این آموزش بتوانید هر گونه فضا یا اجسام سه بعدی را براحتی در بخش Geometry این نرم افزار طراحی نمایید و شما را از طراحی پروژه مورد نظرتان بطور جداگانه در سایر نرم افزارهای سه بعدی بی نیاز نماید.
فصل دوم
- جلسه اول
از فصل دوم به معرفی کامل ماژول آکوستیک ساختمانی نرم افزار کامسول پرداخته می شود و شرح داده می شود که این ماژول از کدام فیزیک و مطالعه ها استفاده می کند. در این بخش همچنین به شرایط مرزی که می توانیم از این ماژول استفاده کنیم نیز پرداخته می شود و بیان می شود که تحت چه شرایطی نتایج بدست آمده قابل استناد و معتبر می باشند.
برای شروع کار ابتدا یک پروژه تعریف خواهیم کرد تا آموزش را بصورت کاملا پروژه محور و کاربردی بتوانیم پیش ببریم. پروژه تعریف شده در واقع همان طرح آمفی تئاتر انجام شده در فصل اول آموزش می باشد.
در این جلسه همچنین وارد تعاریف کلی Global Definition خواهیم شد و پارامترهای مورد نیاز برای انجام یک پروژه آکوستیک ساختمانی شرح داده می شود.
بعد از معرفی پارامترها به سراغ الحاقیه ها می رویم و دلیل استفاده از این الحاقیه ها و نحوه نوشتن و آماده سازی فایل های متنی مربوط به این قسمت توضیح داده می شود.
- جلسه دوم
این جلسه به معرفی مولفه ها پرداخته می شود و اینکه چرا باید یکپارچه سازی ها انجام شود و نحوه معرفی سطوح در یکپارچه سازی شرح داده خواهد شد.
در این جلسه همچنین همچنین نحوه معرفی متغیرها و توابع مربوط به آنها توضیح داده خواهد شد. علاوه بر این نحوه فرمت نوشتن معادلات و یا سینتکس نویسی در این بخش نیز شرح داده می شود.
- جلسه سوم
در جلسه سوم از فصل دوم آموزش به بحث اضافه کردن فیزیک به پروژه می پردازیم. بعد از معرفی کردن فیزیک برای مساله وارد بخش های مختلف فیزیک می شویم و تنظیمات مربوط به رابط فیزیک و مدیوم را برای نرم افزار مشخص می کنیم.
در این جلسه به بحث انتخاب مجدد سطوح بر اساس دسته بندی انجام شده می پردازیم و ابزارهای مربوط به محاسبه تراز فشار صدا ، تعیین میزان پرتوها ، توان کل منبع صوتی و میزان آستانه شدت را برای نرم افزار معرفی و آنها را تنظیم می کنیم.
- جلسه چهارم
در این جلسه به بخش مش بندی فضا می پردازیم و بعد از مش بندی مطالعه مورد نظر را برای پروژه مان تعریف می کنیم. همچنین ابزارهای مربوط به مدیریت سوییپ Sweep را نیز در این بخش معرفی و توضیح می دهیم. بحث مربوط به انجام پردازش ها و محاسبات نیز در این جلسه شرح داده می شود.
- جلسه پنجم
در جلسات پنجم تا نهم آموزش وارد مبحت بررسی و دریافت نتایج و نمودارها می شویم. در این جلسات نحوه بدست آوردن خروجی های مربوط به مسیر پرتوها را با انجام تنظیمات و مراحل مورد نیاز بدست می آوریم.
در ادامه این جلسه به بخش دیتاست می رویم و دیتاست های مورد نیاز برای دریافت نتایج را تعریف می نماییم.
مهمترین بخش نتایج یعنی پاسخ ضربه فضا هم بطور کامل در این جلسه توضیح داده می شود و نمودارهای افت انرژی نیز محاسبه و ترسیم می شوند.
در این جلسه بعد از محاسبه پاسخ ضربه صدای منتشر شده در فضا را هم شبیه سازی کرده و آنرا درقالب یک فایل صوتی خروجی می گیریم.
- جلسه ششم
در این جلسه بخش دوم مربوط به پاسخ ضربه بصورت FFT محاسبه و فشار صوتی بر مبنای فرکانس ترسیم می شود. در ادامه این جلسه نحوه خروجی گرفتن از نمودارهای ترسیم نیز توضیح داده می شود.
- جلسه هفتم
در این جلسه به بحث محاسبه و نمایش تراز فشار صدا در سطح فرضی تعریف شده در رابط فیزیکی می پردازیم. هنچنین در ادامه این جلسه به بحث نمودارهای بازتاب نگاری می پردازیم و نمودارهای مربوط به این بخش را از نرم افزار خروجی می گیریم.
- جلسه هشتم
در جلسه هشتم بالاخره به مبحث محاسبه زمان واخنش فضا می رسیم و بعد از معرفی توابع مربوط به زمان واخنش این مقادیر را محاسبه و نمودارهای آنرا نیز ترسیم می کنیم.
یکی از موضوعات مهم در این بخش نحوه رفع خطاهای احتمالی است که در این جلسه این موضوع را بررسی و توضیخ داده میشود.
- جلسه نهم
در این جلسه به محاسبه و ترسیم نمودارهای Definition ، نمودارهای وضوح C50 و C80 و نمودار شاخص تراگسیل گفتار STI می پردازیم. در ادامه این جلسه نمودارهای مربوط به Center Time و SNR را نیز محاسبه و ترسیم می نماییم.
در این جلسه نحوه خروجی گرفتن از نتایج بصورت عددی و نیز راهکار کاهش حجم فایل نیز شرح داده می شود.
*** مدت زمان کل این آموزش 234 دقیقه می باشد ***
فایل راهنمای دوره
به همراه این دوره یک فایل راهنما آماده و تنظیم شده است. در این فایل تمام بخش های مربوط به بخش نتایج آماده شده است. یکی از خصوصیات این فایل خلاصه سازی و دسته بندی بخش های مشابه با رنگ بندی است. این فایل نیز در کنار فایل های دوره در اختیار شما قرار می گیرد.
مدرس دوره:
این دوره آموزشی توسط مهندس روح اله سیاه تیری آموزش داده می شود.
ایشان کارشناس ارشد مهندسی برق و بیش از شانزده سال است که در زمینه آکوستیک در حال فعالیت هستند. مهندس روح اله سیاه تیری در حاضر رییس کمیته های فنی آکوستیک و الکتروآکوستیک سازمان ملی استاندارد و عضو و مشاور صدا و آکوستیک در آکادمی WELL Concept Advisors آمریکا هستند.
دوره پیشنهادی
نرم افزار اودئون ODEON یک نرم افزار کاملا تخصصی در زمینه طراحی و پردازش آکوستیک ساختمانی می باشد که در دوره آموزش نرم افزار اودئون ODEON توسط مهندس روح اله سیاه تیری آموزش داده شده است.